Het Plantsoentje

Van een gemeenteperk aan het uiteinde van drie steegjes willen we een buurttuin maken: Een tuin om te spelen en elkaar te ontmoeten.

Het plan. De kinderen kunnen er spelen, met kleine fietsen rijden, een hangmat of doel ophangen en ravotten in de struiken. De ouders/ ouderen kunnen op een bankje bijpraten en met hun kroost aardbeien plukken uit de moestuinbakken. En er is nu buitenruimte voor een feestje!

Uitgangssituatie in 2012.Gemeenteperk met een haag van sneeuwbes, ligusterstruiken, gele kornoelje, Gelderse roos, veel zevenblad en enkele sparren.


De start! Na de eerste klusdag op 16 februari 2013 ziet het Plantsoentje er leeg uit. Veel buurtbewoners schoven met een schep in de hand aan om mee te helpen aan deze gezamenlijke speel- en ontmoetingsplek. Direct werd er al meer met elkaar kennis gemaakt en werd er al door iemand een stageplek gevonden! Zo werkt het!
Elke twee weken gaan we aan de slag om Het Plantsoentje verder vorm te geven en ervan te genieten natuurlijk.
De 2e klusdag! | 9 maart 2013
Regen! En toch kwamen er 6 mensen bikkelen op de oude boomstronken en wortels in de grond. De kinderen en een gretig roodborstje vrolijkten de ietwat sombere dag heerlijk op!

3e Klusdag
We hebben een graafmachine gehuurd om de laatste en vooral grote boomstronken van de oude appelbomen eruit te halen. Dat is gelukt! Er is nu ruimte om een cirkel in het midden vrij te maken voor het leem dat we er gaan leggen.

4e Klusdag
De cirkel voor het leem in uitgezet en er zijn twee prachtige boomstammen rechtop in gezet om als doel te kunnen dienen  of lekker je hangmat aan op te hangen. De Picknickbank en een rond bankje om de boom zijn neergezet en langs de heg zijn overal prachtige vlinderstruiken geplant. In totaal 18 planten en 6 soorten die het hele jaar door bloeien, dat belooft een fleurige tuin!

De jonge meiden in de wilgenhut

Het krijgt vorm!

Een van de vlinderstruiken

5e Klusdag
De kinderen graven met de grondboor gaten en zetten de palen voor de klaphekjes die gaan komen. De stalen rand voor het leemplein is gelegd en ook een prachtig bloemenperkje heeft vorm gekregen. Binnenkort verschijnen daar goudsbloemen, stokrozen, koriander en nog meer vlinderstruiken! Ik ruik de heerlijke geur al!

Het leem erin!

De officiële opening van Het Plantsoentje! Houdt de website in de gaten.

Een prachtig goudgele speelplek is geboren. Om de leemcirkel heen worden binnenkort bessenstruiken gepoot en moestuinbakken gemaakt. En dan binnenkort… FEEST!

Mogelijk gemaakt door:

  • De bewoners van de Bloemenbuurt in Wageningen
  • Gemeente Wageningen
  • Vonk van Wageningen (Solidez en CJG)