Even voorstellen

Aangenaam,

mijn naam is Debbie Strijtveen.

Ik woon in het prachtig groene Wageningen, waar ook De Groene Lach gevestigd is.

De natuur is van kleins af aan al mijn grootste passie en dat deelde ik, gewenst of ongewenst, met iedereen om mij heen. Ik heb mijn moeder soms pijnlijk verrast met het trots uit mijn broekzak halen van botjes, keutels en braakballen. Maar, het is allemaal goed gekomen. Met deze lach en vrolijkheid maak ik nu gebruik van de natuurkennis die ik heb opgedaan en geef ik die graag door aan anderen.

Na mijn studie Milieukunde en een periode in het buitenland veel prachtige natuur bewonderd te hebben, wist ik het. Ik wilde meer mensen laten genieten van de wonderen en schoonheden van de natuur. Ik werkte bij een natuur- en milieueducatiecentrum en bij de eerste natuur BSO van Nederland voordat ik voor mijzelf begon.

Visie

Ik geloof dat alles prachtig gecreƫerd is, zo geniaal en met heel veel liefde. Wij mogen er volop van genieten, er gebruik van maken en in dichte verwantschap mee leven. Dit vraagt kennis, het kennen van de natuur, zoals je ook je vrienden wilt kennen en weten hoe het met ze is. Die kennis maakt dat we goed voor de natuur willen zorgen en het kunnen waarderen. Met de natuur een relatie aangaan verrijkt je leven. Het is mijn wens dat zo veel mogelijk mensen, jong en oud, dit wonder mogen gaan zien en er blijdschap in mogen vinden.

De Groene Lach wil mensen de wonderen van de natuur laten ervaren door een bredere beleving aan te bieden. Niet alleen kijken en luisteren naar uitleg, maar ook horen, voelen, doen en niet te vergeten, proeven! Dit doet zij in de vorm van schooltuinen, beleeftochten, wilde lunches, actieve workshops en prikkelend lesmateriaal. Ervaar bijvoorbeeld meer van eetbare wilde planten en bloemen. Op deze site vindt u meer informatie. Veel kijk- en leesplezier!

Aangenaam kennis te maken en graag tot ziens.