Wilde Lunch op de Dorpsakker

Zaterdag 28 juni Amerongen

De vrijwilligers van Dorpsakker De Parel in Amerongen verzamelen zich op de tuin voor de workshop Wilde Lunch van De Groene Lach. Dit keer geen onkruid wieden, maar eten! Er wordt gelachen en enthousiast komen de vragen los over dit eetbare wilde spul. Het een is erg bitter! Het ander heerlijk zacht en zoet. Veel nieuwe smaken worden uitgeprobeerd. Vooral de Teunisbloem en het Duizendblad vallen in de smaak, maar ook de Rode klaver en de zaden van de Schapenzuring.

kaars 385

Met volle manden lopen we richting het Zendingsdiaconessenhuis waar we in een blokhut met vuurplaats onze lunch samen bereiden. Op een open vuur worden zonnebloemzaden geroosterd, anderen maken de salade en bloemenboters en er worden verse potten thee gezet. Aan een pichnicktafel in de tuin genieten we van een prachtig gekleurde en zelf geoogste lunch.

kaars 399

Ronduit mooi en lekker! Foto’s Cisca de Hoogh.

Dorpsakker De Parel is een ecologische dorpstuin voor en door Amerongers, waar het motto: “Ontvangen en doorgeven met hart en handen” centraal staat. De Parel is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, samen werken aan een mooie bloemen en groententuin, samen genieten en delen in de opbrengst van het land. De Parel wil verbinding leggen met de mensen in Amerongen en tussen mensen onderling.

http://www.zdh.nl/projecten/dorpsakker-de-parel

https://www.facebook.com/DorpsakkerDeParel